MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Nieuwjaarsreceptie ie-net Vrouw en Ingenieur
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
28/01/2020

Nieuwjaarsreceptie ie-net Vrouw en Ingenieur

ie-net Vrouw en Ingenieur nodigt je op 28 januari uit voor haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. De avond bestaat uit een gastlezing van prof. dr. Liesbet Stevens (KU Leuven) en de receptie.

In de lezing gaat professor Stevens in op seksueel grensoverschrijdend gedrag. Seksueel geweld is een hot topic dat bij vele mensen, vrouwen én mannen, woede, verontwaardiging, angst en verwarring oproept. Nemen de politiek, justitie en politie dit probleem wel voldoende ter harte? Is men zich wel voldoende bewust van de omvang en impact van seksueel grensoverschrijdend gedrag? Maar haar recent gepubliceerde boek ‘Hoe legaal te flirten?’ gaat over veel meer dan wat wettelijk verboden is. Want sinds de #MeToo-beweging de wereld heeft wakker geschud, staan veel meer sociale interacties tussen vrouwen en mannen ter discussie. Wat is grensoverschrijdend gedrag? Wie zijn de daders? Wat is moreel ontoelaatbaar? Hoe bepaal je dat? En mogen we nog flirten? En hoe dan?

Programma

19:30u  Onthaal deelnemers
20:00u  Gastlezing prof. dr. Liesbet Stevens, docent Seksueel Strafrecht, KU Leuven
20:45u  Start receptie
22:00u  Einde

Aanvullende info

Parkeren kan ter plaatse. Adres van de parking: Uniestraat 3, 1210 Brussel
 

Over de gastspreekster


Prof. dr. Liesbet Stevens doceert seksueel strafrecht aan de KU Leuven en is adjunct-directeur bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Ze heeft een jarenlange ervaring met schrijven en spreken over seksisme, discriminatie, gelijkheid van vrouwen en mannen, seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Recent verscheen van haar hand het boek ‘Hoe legaal te flirten?

Contact & info

ir. Britta Verhelst
BARRY CALLEBAUT BELGIUM NV
Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
28/01/2020 Van: 19u30 tot 22u00
Chocolate Nation Koningin Astridplein 7 2018 Antwerpen