MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Nieuwjaarsevent in het Kasteel van Bouchout
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
12/01/2020

Nieuwjaarsevent in het Kasteel van Bouchout

We zetten 2020 traditiegetrouw op de tweede zondagochtend van januari in met een prachtig event in het kasteel van Bouchout en de Oranjerie van de Plantentuin te Meise.

Daar zijn de meest toonaangevende verwarmde serres van Europa gehuisvest, en die de rijkste plantencollectie (18.000 planten!) bevatten. De serres werden recent hersteld in hun volle glorie door Deforche Construct nv. We krijgen een unieke gelegenheid om naar keuze onder gidsbegeleiding te serres te bezoeken, of een voordracht door de ingenieurs van Deforche bij te wonen waarin ze toelichten welke uitdagingen en technische hoogstandjes ze oplossen voor dergelijke artistieke creaties in glas, staal en aluminium.

Aansluitend zien we elkaar terug op de receptie, gesponsord door Deforche Construct, in het schitterend decor van het kasteel van Bouchout, en een (optionele) lunch in de Oranjerie van de Plantentuin (eigen kostendekkende bijdrage).

We voorzien kinderopvang.

Na de receptie / lunch kan u nog verder de serres en Plantentuin op eigen initatief bezoeken.

Onze sponsor Deforche Construction Group 

De groep verwezenlijkt de synergie van adviseurs, bedenkers, makers én bouwers van transparante gebouwen, en is een toonaangevende internationale speler in complexe architecturale constructies in glas, staal en aluminium. De groep bestaat uit drie business units:

Deforche Construct is een flexibel familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van complexe architecturale constructies in glas, staal en aluminium voor land- en tuinbouwbedrijven, tuincentra, onderzoekcentra en voor de industrie in het algemeen. Ook architecten en studiebureaus doen vaak een beroep op onze knowhow voor het ontwerp, de productie en de constructie van uitdagende architectonische constructies.

Thermoflor is een oer-Nederlands familiebedrijf met ruim 120 jaar traditie in constructies van metaal en glas. Begonnen als kassenbouwer in 1900 en uitgegroeid tot marktleider in ontwikkeling en bouw van turn-key ‘transparante gebouwen’ en dan met name tuincentra.  

Forzon is specialist in architecturale dakconstructies in glas, staal en aluminium. We mikken hoog en vertalen uw inspirerende creativiteit en visie in vernieuwende ontwerpen op maat. Verrassend. Out-of-the-box. Vertrouwend op onze uitzonderlijke knowhow, innoverende spirit en uitgesproken zin voor kwaliteit. Dankzij onze eigen ingenieurs, tekenbureaus en productiefaciliteiten verloopt ieder traject quasi volledig in eigen huis. Hierdoor bekleden we een unieke, toonaangevende positie binnen deze zeer gespecialiseerde markt.

Onze sponsor Nissan Leo Peeters

Wie vandaag kiest voor Nissan vindt bij Leo Peeters een totaalaanbod. Naast het uitgebreide en milieuvriendelijke gamma van personenwagens en lichte bedrijfswagens krijgt u bij Nissan Leo Peeters altijd een professionele service en een persoonlijke ontvangst.

In dit familiaal geleid garagebedrijf kan u al decennia lang genieten van de beste aankoopcondities en servicetarieven. Dankzij het professioneel en goed getraind onderhoud- en verkoopsteam plus de moderne infrastructuur kan het bedrijf alle diensten, van A tot Z, met eigen mensen uitvoeren. Nissan Leo Peeters kan dus al uw persoonlijke mobiliteitsnoden invullen.

Het gamma van Nissan varieert van de kleinere stadsauto’s zoals de Nieuwe MICRA, de cross-overs JUKE en de populaire QASHQAI. Bij de 4×4’s vinden we de X-Trail en de nieuwe Navara NP300. In het topsegment de sportieve 370Z en de GT-R. Exclusief in het gamma is de Leaf, de eerste betaalbare volledig elektrische auto, die verkozen werd tot auto van het jaar, en waarmee u zal kunnen kennismaken voor uw verplaatsingen binnen de Plantentuin.

Daarnaast is er voor de ondernemer een uitgebreid gamma aan lichte bedrijfsvoertuigen zoals de NV200 en zijn elektrische versie de e-NV200 VanNV300 en de NV400. Verkrijgbaar in praktische alle mogelijke uitvoeringen.

Tijdschema

  • 09:30 uur: Verwelkoming van de deelnemers in het Kasteel van Bouchout
    • A. Vanaf 10:00 uur: Vertrek in groepen om de verwarmde serres te bezoeken. Laatste groep vertrekt om 10:45 h
      OF
    • B. 10:30 uur: Voordracht door Deforche Construct nv: Uitdagingen bij de bouw en restauratie van complexe architecturale realisaties in glas, staal en aluminium (met illustraties van o.a. de in de Plantentuin uitgevoerde werken)
  • 11:30 uur: Einde van de serrebezoeken en voordracht.
    Start van de nieuwjaarsreceptie. Mogelijkheid tot contacten op de verwelkomingstands van sponsors Deforche Construct en Nissan Leo Peeters Vilvoorde.
  • 13:15 uur: Einde van de receptie
  • 13:30 uur: Nieuwjaarslunch in de Oranjerie. Koud en warm buffet met aangepaste wijn, frisdrank en koffie/thee.

Na de receptie / lunch: mogelijkheid om de Plantentuin op eigen initatief verder te bezoeken.

Praktisch

  • U kan uw wagen parkeren op de Nieuwelaan in Meise, langs de Plantentuin. GPS: kies kruispunt van Nieuwelaan en Brusselsesteenweg, en kies vanaf daar uw parkeerplaats, de Nieuwelaan naar het zuiden volgend (parallel met A12).
  • Volg de aanduidingen naar de ingang.
  • Wandel naar het Kasteel van Bouchout (400 m), of gebruik de elektrische shuttledienst die sponsor Nissan Leo Peeters Vilvoorde ter beschikking stelt. Wagens met invaliditeitskaart mogen tot aan het kasteel rijden.
  • Verplaatsingen naar de serres en de Oranjerie (300 m) kunnen te voet of met de elektrische shuttledienst. 
  • In de week van 06/01/2020 ontvangt u een mail met alle praktische schikkingen en een plan.

Inschrijven verplicht!

Het bezoek aan serres en plantentuin, de voordracht en de receptie zijn gratis voor de leden, hun partners en inwonende kinderen.

Voor de lunch vragen we een kostendekkende bijdrage (55 €) per persoon, all-in. Ingenieursstudenten betalen 30€, leden tot 30 jaar en kinderen 40 €.

No-show-fee: wie zich aanmeldt en toch niet komt opdagen zonder zich tijdig (= ten laatste op maandag 06/01/2020 om 19 h) te verontschuldigen betaalt 40 € no-show-fee per persoon!

Contact & info

Ing. Roland Mortier
gepensioneerd
dr.ir. Robrecht H. Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
Synchestra, GHR Partners Belgium
12/01/2020 Van: 09u30 tot 18u30
Plantentuin Meise Nieuwelaan 38 1860 Meise
  • Gratis voor ie-net-leden, hun partner en inwonende kinderen
  • € 30,00 p.p. voor niet-leden

 

Lunch (optioneel):

  • € 55,00 p.p. standaardtarief
  • € 40,00 p.p. voor leden tot 30 jaar
  • € 30,00 p.p. voor studenten

€ 40,00 p.p. no-show-fee