MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Lezing "Analyse the patient, engineer the therapy"
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
21/11/2019

Lezing "Analyse the patient, engineer the therapy"

De afgelopen decennia is de halfgeleiderindustrie exponentieel gegroeid, klaar om de waarde voor de eindgebruiker te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen door te schalen. Het resultaat is 's werelds hoogste standaard in precisie- en hoogvolume productie van nano-elektronica-chipgebaseerde sensoroplossingen.

Imec heeft zijn expertise op het gebied van halfgeleiderprocessen en -infrastructuur gebruikt voor belangrijke innovaties in single-use silicium biochip  en microfluïdische technologie, waarbij toolboxen met on-chip-functies voor DNA-sequencing, celsortering, single cell elektroporatie, geïntegreerde biosensor-arrays,... werden gecreeërd.

Deze oplossingen hebben tot nu toe vooral de diagnostische markt gediend. We zullen uitleggen hoe deze bouwstenen in gelijke mate zijn aangepast voor het aanpakken van de uitdagingen in immuuntherapie. Hierdoor zullen meer patiënten in de toekomst toegang krijgen tot  deze nieuwe levensveranderende therapieën.

Programma / spreker

  • 19:30 uur: Ontvangst, gebouw D,  Auditorium H4, UHasselt, campus Diepenbeek
  • 19:45 uur: Start lezing
  • 21:00 uur: Einde lezing /vragen, nadien  receptie in de wintertuin
  • 22:00 uur: Einde

Spreker
Prof. Liesbet Lagae is co-founder en momenteel programmadirecteur van de Life Science Technologies in IMEC.  In deze rol houdt zij toezicht op R&D, door de overheid gefinancierde activiteiten en de vroege oprichting van bedrijven. Ze behaalde een doctoraat aan de KU Leuven (IWT mandaat) in Magnetic Random Access Memories. Als jonge groepsleider introduceerde ze moleculaire en cellulaire biochips met behulp van siliciumtechnologieën in IMEC. Het life science-programma is gegroeid van opkomende activiteiten naar een volwassen business line die slimme siliconenchip-oplossingen biedt aan de life science-industrie. Toepassingen zijn onder andere medische diagnostiek, point-of-care-oplossingen, DNA-sequencing, cytometrie, bioreactoren, neuroprobes, implantaten. Ze heeft een prestigieuze ERC consolidator grant voor het ontwikkelen van een platform voor analyse en sortering van afzonderlijke cellen. Ze is (mede) auteur van 125 peer-reviewed artikelen in internationale tijdschriften en heeft 15 patenten in het veld. Ze is ook deeltijds hoogleraar nanobiotechnologie aan de KU Leuven / afdeling Natuurkunde.

ROUTE BESCHRIJVING EN PARKING / OPMERKING

Plan Campus Diepenbeek

Plan Campus Diepenbeek Aula H4 detail

Parking : Komende van de universiteitslaan (N702) ,  volg de borden van de Campus via de Agoralaan. Aan het rond punt de Agoralaan blijven volgen  richting Campus.

Parkeer op  de grootste parking waar ook de bushaltes zijn. Bushaltes zijn aangegeven. Zie overzicht plan van de Campus.

Auditorium H4: Wandel van de parking naar het hoofdgebouw : gebouw D. Daarvoor dien je tevens langs de bareel door te wandelen (normaal gezien kun je daar niet inrijden met de wagen).

Tegenover de fietsenrekken de trappen op  naar de hoofdingang van gebouw D. De parking en het gebouw D zijn zichtbaar op het algemeen plan van de Campus.

Op het DETAIL plan van gebouw D , tussen de letters E en D onderaan het overzicht is de ingang aangegeven. Links van de ingang is de groene ruimte “2” aangegeven.

Wandel rechtdoor in het gebouw , dan komt je bij H2 (licht groen). Wandel iets verder , achter H2 is H4 te vinden.

ALGEMENE OPMERKING:

Alle deelnemers dienen gebruik te maken van de inschrijfprocedure van de website, waarbij tevens de betaling van de kosten zal gevraagd worden via de online betalingsmodule. Bij inschrijvingen voor meerdere personen, dienen alle email adressen ingevuld te worden.

Na de bevestiging van de online betaling, volgt de bevestiging van de inschrijving.

SCHRIJF IN TOT UITERLIJK 18 NOVEMBER.

 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
dr.ir. Sofie Ignoul
Business Developer BIOMED (Biomedisch Onderzoeksinstituut)
UNIVERSITEIT HASSELT
21/11/2019 Van: 19u30 tot 22u00
UHasselt Campus Diepenbeek, gebouw D, Auditorium H4 Agoralaan 3590 Diepenbeek
  • € 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
  • € 12,00 p.p. voor niet leden 
  • € 10,00 p.p. voor VBI-leden / partner (en geen ie-net leden) : kortingscode gebruiken