MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Familiefietstocht "door de bomen": Pijnven, Bosland. Innovatieve fietsbeleving!
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
14/07/2019

Familiefietstocht "door de bomen": Pijnven, Bosland. Innovatieve fietsbeleving!

De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 m stijgt geleidelijk (3 – 4 %) tot 10 meter hoogte.  Het is een iconische, strakke brug van ongeveer 700 m lang.

Het gebied Bosland is een biodiversiteitshotspot. OP vlak van vlinders is dit zeker zo. Vele soorten vinden hun habitat in de bosranden, heidevlaktes en weides van Bosland. Door gericht natuurbeheer leveren de Boslandpartners de nodige inspanningen om de vlinders en hun leefgebied te beschermen.

Sinds de komst van wolvin Naya en wat later ook het mannetje August, zijn er na meer dan een eeuw weer wolven in ons land. Naya kwam begin vorig jaar via het GrensPark Kempen~Broek België binnen en settelde zich in de uitgestrekte bossen van Bosland.

Als fietsers zou het ongewoon zijn om de wolven tegen te komen op de fietsnetwerk paden tijdens de dag.

Praktisch

De familiefietstocht is bedoeld voor alle leeftijden. Het traject bedraagt ongeveer 25 km. Het parcours is makkelijk te doen met een gewone stadfiets. Onderweg is er gelegenheid om te genieten van een verfrissend glaasje.

Voor de kinderen wordt er opnieuw een leuke kwis voorzien.

Fietsverhuur is mogelijk in de Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel, of dichterbij de start. We zullen dat op tijd melden aan de deelnemers die fietsen willen huren. Graag een mailtje naar de organisator.

Details

Datum : Zondag 14 juli : verzamelen 13.30 u. Verwacht einde : 17.00

Vertrekpunt: Vakantiepark DE LAGE KEMPEN, Kliefhoekstraat 189, 3941   Hechtel-Eksel. Dit is ook te bereiken via knooppunt 257 naar 272 (dicht bij 272). Op de fietsroutenetwerk kaart is dit aangegeven als C67, aan de toegangspoort PIJNVEN. De parking van het vakantiepark ligt een honderdtal meter van de fietsroute, in de Kliefhoekstraat.

Het vakantiepark DE LAGE KEMPEN heeft een ruime parking en een cafetaria met terras  om  iets te drinken en iets kleins te eten (broodjes, croque monsieur, spaghetti’s).

Vragen: email naar KvivLimburg@ie-net.be

Contact & info

ir. Bruno Carnotensis
Preventieadviseur niv 1
Bruno Carnotensis Consultancy & Freelance bvba
14/07/2019 Van: 13u30 tot 17u00
Vakantiepartk DE LAGE KEMPEN Kliefhoekstraat 189 3941 Hechtel-Eksel

Gratis voor ie-net-leden / partner / kinderen
€ 5,00 p.p. voor kinderen van niet-leden
€ 10,00 p.p. voor niet-leden / partner