MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Actieve Vrijwilligersplatform: Memorandum:"Herwaardering van de opleiding industrieel ingenieur 2020 in Vlaanderen"
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Actieve Vrijwilligersplatform: Memorandum:"Herwaardering van de opleiding industrieel ingenieur 2020 in Vlaanderen"

De verdediging van het opleidingsprofiel en het beroepsprofiel van de burgerlijk ingenieur, bio-ingenieur en industrieel ingenieur behoort tot de kerntaken van ie-net ingenieursvereniging. Het ‘Memorandum over de internationale opleiding van de industrieel ingenieur’ dat in 2015 door het toenmalige VIK, één van de stichtende leden van ie-net gepubliceerd werd, is inmiddels aan actualisering toe. In de schoot van het Comité Belangenbehartiging van ie-net - bestaande uit een vertegenwoordiging van industrieel en burgerlijk ingenieurs - werd het afgelopen jaar dan ook naarstig gewerkt aan een herwerkte versie van dat memorandum, waarin gepleit wordt voor een uitbreiding van de eenjarige master industrieel ingenieur naar twee jaar. Tijdens het Actieve Vrijwilligers Platform bieden we aan de leden een forum om te debatteren over het memorandum en hun standpunten kenbaar te maken .

Programma

19u00: Ontvangst met broodjes
19u30: Verwelkoming door algemeen voorzitter Luc Taerwe
19u40: Voorstelling van de krijtlijnen van het memorandum door Peter Deman (lid comité belangenbehartiging)
20u00: Debat geleid door Guy Tegenbos (journalist De Standaard)
21u30: Netwerkreceptie

Documenten

Bekijk hier de tekst van het memorandum "Herwaardering van de opleiding industrieel ingenieur 2020 in Vlaanderen" en de duiding bij het memorandum. (enkel consulteerbaar voor leden die ingelogd zijn)

 

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
09/07/2019 Van: 19u00 tot 22u00
Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen