MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Oosterweel – de werf van de eeuw
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Oosterweel – de werf van de eeuw

De komende tien jaar veranderen de grote verkeersaders rond Antwerpen in een grote werf. Die werkzaamheden voor Oosterweel zullen een gigantische impact hebben op de goederenstroom, het personenverkeer en uzelf. Tien jaar lang.

Onze spreker Bojan Cerović van BAM neemt u graag mee in de realiteit.

De Oosterweelwerken zijn weliswaar erg ingrijpend, maar ze zijn zo gepland dat alle verkeersbewegingen op de Antwerpse ring, van Oost naar West, van Zuid naar Noord, te allen tijde mogelijk blijven. "Bij de zware werken in 2005-2006 werd nog de boodschap gegeven: 'blijf vooral weg uit Antwerpen, de verkeerssituatie is hels'. Dat scenario willen we nu vermijden: blijf vooral naar Antwerpen komen, maar bekijk alternatieven voor de wagen, of laat de wagen aan de rand van de stad staan." Om de mobiliteitsknoop rond Antwerpen echt te ontwarren, rekent de Vlaamse overheid immers op een modal shift waarbij 50% van de verplaatsingen niet meer met de auto plaatsvindt. Alleen extra snelwegen bouwen zonder modal shift zal de files niet oplossen, is de onderliggende boodschap.

Bojan Cerović's presentatie zal aantonen dat de Oosterweelwerken hun eretitel 'werf van de eeuw' niet gestolen hebben: de afrittencomplexen in Zwijndrecht, Waaslandaven-Oost en Sint-Anna worden grondig hertekend, compacter en intuïtiever gemaakt (gedaan met links invoegend verkeer vlak voor de Kennedytunnel bijvoorbeeld), er komt een tunnel met tweemaal drie rijstroken tussen het Noordkasteel en Linkeroever, gestapelde tunnels onder het Albertkanaal. Bovendien wordt het viaduct van Merksem vervangen door een snelweg in een sleuf, met het oog op een mogelijke overkapping. De werken aan de park-and-ridezone op Linkeroever werden al aangevat.

Het échte werk heeft helaas ook impact op het verkeer: de files op de E17 en E34 zullen nog langer worden, eenmaal de wegenwerken aan de gang zijn. Kan ook moeilijk anders, met versmalde rijstroken en een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur in de werfzone. Voordat de mobiliteit verbetert, wordt het dus nog enkele jaren een beetje erger.

Reserveer alvast uw plaats. Dit event wilt u echt niet missen.

Programma

  • 19:00 uur: Ontvangst met broodjes en registratie deelnemers
  • 20:00 uur: Start presentatie
  • 21:00: Netwerkdrink
  • 22:00 uur: Einde

Registratie is verplicht en wordt aanvaard op een first come first serve basis.

Spreker

Bojan studeerde communicatie management aan de Arteveldehogeschool in Gent voltooid.
Sinds 2008 werkt Bojan bij BAM, eerst als communicatiemedewerker en sinds 2014 als projectcommunicator voor alle werken op de rechterscheldeoever. Voordien werkte hij werfcommunicator bij De Lijn.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
16/05/2019 Van: 19u00 tot 22u00
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen

€ 30,00 voor niet-leden
€ 21,00 voor ie-net-leden en bedrijfsleden (30 % korting)
€ 15,00 voor ie-net-leden jonger dan 30 jaar (50 % korting)
€ 15,00 voor ie-net-leden ouder dan 65 jaar (50 % korting)
Gratis voor studenten