De inschrijving voor dit evenement is gesloten
05/08/2019

Beter rijden op straat met een opleiding op circuit

Deze opleiding heeft als doel uw rijtechniek op een hoger niveau te tillen, aan de hand van theoretische en praktische sessies op het circuit van Mettet. Dit is een kort circuit (slechts 2280 m) met 10 bochten waarin je in een gecontroleerde omgeving op een veilige manier een aantal technieken kan bijschaven die op de openbare weg zeer nuttig zijn, maar die je er niet op een veilige manier kan oefenen (al was het maar omdat je op de openbare weg aankomend verkeer hebt).

Deze opleiding gebeurt in samenwerking met ClubMot, die uitermate veel ervaring heeft met deze opleidingen.

Is dit iets voor jou? Kijk eens op dit filmpje.

De opleiding wordt in drie niveaus aangeboden:

  • intro: indien je nog nooit op een circuit gereden hebt, is dit de beste kennismakingsmogelijkheid, speciaal ontwikkeld voor iedereen  die met meer zelfvertrouwen wil motorrijden; er zijn 3 theoriesessies  afgewisseld met 3 baansessies
  • gevorderd: na het succesvol afwerken van de introsessie heb je alles onder de knie over gascontrole en stabiliteit; deze sessie zal o.a. dieper ingaan op de perfecte kijktechniek
  • ervaren: hier ligt de focus op technisch zo zuiver mogelijk te rijden, waarbij de rijders worden ingedeeld in een "GP"- en een "GT"-stijl, afhankelijk van hun wensen.

Je moto hoeft geen nummerplaat te hebben, maar hij moet technisch wel in orde zijn! Kijk zeker ook hier, en de FAQ!

Je zal een afstand van verhaal moeten ondertekenen! Dat betekent dat iedereen op het cicruit bij een incident zijn eigen schade betaalt, ook al is hij niet in fout.

De introsessies zijn zonder passagier. Wie voor de gevorderde en ervaren sessies met passagier wil komen, neemt eerst contact op met de organisator.

Programma

  • Vanaf 7:30 h: aankomst op het circuit van Mettet, parkeren vlak naast het circuit
  • Tot 8:30 h: Inschrijven in het gebouw op de eerste verdieping. Je hebt je identiteitskaart nodig. Je krijgt een nummer dat je op je moto kleeft. Onthou je nummer, zodat je tijdens het rijden op het circuit de voor jou bestemde instructies kan opvolgen! Je krijgt instructies waar je eerste les begint.
  • Van 9 h tot 13 h en van 14 tot 17 h zijn er vier reeksen van telkens 20 minuten die elkaar aflossen. Je bent dus telkens 20 minuten op de baan, en daarntussen is er een uur voor theoretische uitleg, of pauze. De introsessie begint altijd met een theoretische les, de andere met een briefing.
  • Je oefensessies zijn dus altijd in een homogene groep. Als je bijvoorbeeld in de "intro" groep zit, zijn alle rijders op het circuit in dezelfde groep, en hebben zij dezelfde instructies gekregen. Je wordt dus niet gemengd met rijders van andere groepen, omwille van de veiligheid.
  • Van 13 h tot 14 h is het lunchpauze (lunch is inbegrepen in de prijs).

 

Facturatie

Wie een factuur nodig heeft kiest de optie "later betalen", en betaalt pas wanneer hij de factuur ontvangt. Hij stuurt naar de organisator een mail met de facturatiegegevens (bedrijf, adres, btw-nummer). De factuur zal opgesteld worden door Clubmot vzw. De btw is dan recupereerbaar indien u aan de wettelijke vereisten daartoe voldoet. Er zijn geen KMO-cheques van toepassing.

Contact & info

dr.ir. Robrecht Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
05/08/2019 Van: 08u30 tot 17u30
Circuit Jules Tacheny 6, rue Saint Donat 5640 Mettet

€ 115,00 per persoon.