MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Appelen en Peren: bedrijfsbezoek Van der Velpen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Appelen en Peren: bedrijfsbezoek Van der Velpen

 

 

Fruitbedrijf Van der Velpen bestaat 20 jaar. Het bedrijf specialiseert zich in milieubewuste en biologische teelt van appels en peren. De broers Van der Velpen hebben oog voor mens en milieu. Regelmatig werken Jan en Patrick ook mee aan onderzoeksprojecten in verband met nieuwe methodes voor teelten, plukken en bewaring.
Tijdens dit bezoek zullen zij zowel de energieaspecten als het aspect landbouwkundig onderzoek belichten.
 

Praktijkonderzoek tot zelfs wetenschappelijk onderzoek in hun boomgaarden kent reeds een jarenlange traditie op het fruitbedrijf Van der Velpen via master- en doctoraatstudenten en hun gekende onderzoeksinstellingen (KULeuven, Bodemkundige Dienst van België te Heverlee, Proefcentrum Fruitteelt te St.-Truiden). Ze hebben dit ook naar voor gebracht tijdens onze recente deelname aan de Dag van de Landbouw.

En dit onderzoek leidt nieuwe innovaties in. Op het vlak van energie is er een project in aanvraag, een nieuw initiatief in het kader van een TETRA onderzoeksproject.   Via deze link zie je alvast een korte presentatie van de ambities v/d KULeuven nl. een collectief onderzoek opstarten rond het Vlaams potentieel van agrivoltaics. Prof. Bram Van de Poel (Fac. Bio-ingenieurswetenschappen: Departement Biosystemen, Afdeling Plantenbiotechniek) werkt hiervoor samen met zijn KU Leuven collega Jan Capelle (E&A-groep van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de Technologiecampus Gent) en het innovatiecentrum van de Boerenbond.

Contact & info

ir. Kris Poels
System Engineer
CEGEKA N.V.
16/03/2019 Van: 14u00 tot 16u00
Fruitbedrijf Van der Velpen Opvelpsestraat 45 3360 Bierbeek
€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden en familieleden € 25,00 p.p. voor niet-leden