MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Sint-Jans-Molenbeek - Een uitdaging vroeger en nu!
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
03/03/2019

Sint-Jans-Molenbeek - Een uitdaging vroeger en nu!

Molenbeek is een gemeente met een rijk agrarisch en ambachtelijk verleden (molen, beek) die een belangrijke industriële voorstad werd aan het eind van de 19de eeuw. Een snelle expansie door de vele fabrieken leidde tot een sterke urbanisatie en tot uitbuiting van de arbeidersklasse. De erop volgende bewegingen van neergang en de-industrialisatie, en een nieuwe demografische remonte vanaf de jaren 1960, waren niet minder ingrijpend in de huidige zoektocht naar een nieuwe bestemming. Het zijn gebeurtenissen die het karakter van de gemeente wezenlijk bepaald hebben. Sint-Jans-Molenbeek is immers altijd een kruispunt geweest voor mensen met verschillende achtergronden, cultuur, geloof en van diverse afkomst. Ze hebben van de gemeente hun thuis gemaakt, namen deel aan haar gemeenschapsleven en droegen bij tot haar rijkdom.

Hoe kunnen we morgen samen leven, wonen en werken? Jonge mensen met een migratieachtergrond, oude Brusselaars, Vlamingen die in een loft komen wonen: ze bouwen samen aan een nieuwe stad. Interessante initiatieven spelen in op de woonproblematiek en op de hoge werkloosheid.
Een gids neemt ons mee op een wandeling door de stad en toont initiatieven van haar burgers, om u op het einde van de rit te laten vertrekken met een nieuwe blik op Molenbeek.

Programma

  • 14:30 uur gepland vertrek
  • 17:00 einde wandeling

Contact & info

ir.Ing. Herman Henskens
IT ingenieur
Onespan Inc.
03/03/2019 Van: 14u30 tot 17u00
Metro Graaf Van Vlaanderen (bovengronds, uitgang 1 kant Gemeenteplaats) Gemeenteplaats 1080 Sint Jans Molenbeek
€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner € 30,00 p.p. voor niet-leden