De inschrijving voor dit evenement is gesloten
27/07/2019

Mega Tour de France 2019

Motor-toerrit startend vanuit Merkem (W.Vl.), georganiseerd door MTC Vrijbos uit Houthulst, waar we als ie-net Motards aan deelnemen.  Elk jaar weer een schitterende rit doorheen het landschap van een historisch vergeten stukje Vlaanderen: Noord-Frankrijk, maar vroeger Frans-Vlaanderen.  Al toerend herken je ongetwijfeld de Vlaamse oorsprong van veel dorps- & stadsnamen.

Dit jaar nemen we voor de derde maal deel. De vorige jaren konden we genieten van een perfect georganiseerde toer, die ons langs prachtige wegen en wegjes bracht. Bij goed weer komen hier een 1200(!) motards op af. Met name waarderen de vele motards die zonder gps rijden (en dat is toch nog altijd 1/3 van de bikers) het feit dat de route voledig bewijzerd is, en dus zonder gps kan uitgereden worden zonder één keer op een kaart te moeten kijken.

Uiteraard is er ook een route in gpx- en gdb-formaat beschikbaar, die de dag voor het vertrek wordt bezorgd, of die je op de stratplaats kan laten inladen op je toestel.

In principe rijdt elke deelnemer deze rit op eigen initiatief, dat betekent dat er niet in een massale, begeleide groep wordt gereden.  Iedereen vertrekt wanneer hij wil, neemt een pause waar en wanneer hij wil, etc...  Maar als ie-net Motards willen we toch proberen om bij mekaar te blijven, in groepjes van 7 à 10 moto's, en 's middags samen te lunchen.

Programma

Afspraak om 09:30 h aan het Stationshuis in Merkem. Je inschrijving voor de rit is al geregeld bij aankomst. Gelegenheid daar voor een drankje, koffie of iets kleins eetbaar.
In de loop van de dag zijn er verschillende stops ingelast, waar drank & eten ter beschikking zijn.

Tip: gezien het bijzonder grote aantal deelnemers (1200 verspreid over 2 dagen) kan je gewoon kiezen om een lunchpakket mee te nemen en in het zonnetje te picknicken: het is niet altijd evident aan eten te geraken in de restaurants langs de route. Met de juiste controlestempels op je kaart van op al de stopplaatsen kan je 's avonds bij aankomst in Merkem deelnemen aan de tombola...  we kijken er al naar uit :-) !

Terug in Merkem tegen 17 à 18 h, waar we nog bij een drankje in het zonnetje op het terras uitblazen, alvorens terug naar huis te gaan.

Verplicht:
            - aanvaarden en ondertekenen van de regels van ie-net Motards,  https://ie-net.be/motardsregels
            - zorgen voor een bijstandsverzekering voor bestuurder, eventuele passagier en motor
            - we vragen uw gsm- en ICE-nummer (In Case of Emergency) uit veiligheidsoverwegingen, en hopen van harte dat dit nooit nodig is.


 

Praktisch

Voor de locatie: Tik "Stationsstraat, Merkem" in je GPS.  Het 9de Linieplein ligt parallel aan deze straat ter hoogte van huisnummers 15 tot 25. Afspraak aan de inschrijvingstafels om je aan te melden,je vouchers te krijgen, en eventueel de route in je gps te laden.

Contact & info

dr.ir. Robrecht H. Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
Synchestra, GHR Partners Belgium
27/07/2019 Van: 09u30 tot 18u00
Ontmoetingscentrum Stationshuis Merkem Stationsstraat 21 (rechttegenover) 8650 Merkem

De deelnameprijs van € 15,00 bevat het inschrijvingsgeld bij MTC Vrijbos plus alle drank. Eten niet inbegrepen