MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Nieuwjaarsevent in het pas vernieuwde AfricaMuseum van Tervuren
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
13/01/2019

Nieuwjaarsevent in het pas vernieuwde AfricaMuseum van Tervuren

Dit evenement is momenteel volledig volgeboekt. Als alternatief is er een 2de activiteit gepland op zondag 17 februari (voormiddag), nl. een rondleiding met gids in het AfricaMuseum, ook voor jongeren of kinderen. U kan zich via inschrijving op deze pagina aanmelden voor deze rondleiding (maar niet meer voor de voordracht van Denys). Optioneel kun u nadien deelnemen aan een eenvoudige lunch in Bistro Tembo.

Vanaf 9 december 2018 opent het AfricaMuseum in Tervuren opnieuw de deuren, na afronding van een ambitieus renovatieproject dat 5 jaar heeft geduurd.

ie-net Brabant-Brussel is er als één van de eerste bij om u te laten kennismaken met het volledig vernieuwde concept van het museum: een combinatie van moderne architectuur, renovatie van het museumgebouw met koloniaal verleden, en de vernieuwde presentatie van de Afrikaanse collectie.

Het historische museumgebouw in koloniale stijl. © Regine Mahaux, met dank aan onze sponsor Denys nv

Tijdens ons Nieuwjaarsevent bieden we een rondleiding met gids aan in het museum, met 2 mogelijke thema’s voor volwassenen:

•        Algemene rondleiding in de kunstcollectie “A Blend of Central Africa

•        Geschiedenis “Een complex en gedeeld verleden

Ook voor kinderen en tieners (vanaf 7 jaar) is er een rondleiding voorzien, nl. kennismaking met “Een unieke diversiteit”. Voor nog jongere kinderen is er opvang voorzien, ofwel kunnen ze met hun ouders de rondleiding meedoen.

Meer info op http://www.africamuseum.be/nl/visit/activities/guided_tours  

Het nieuwe onthaalpaviljoen. © Regine Mahaux, met dank aan onze sponsor Denys nv

Het nieuwe onthaalpaviljoen. © Regine Mahaux, met dank aan onze sponsor Denys nv
 

Wie meer wil weten over het nieuwgebouwde onthaalpaviljoen (zie foto hierboven), dat ontworpen werd door architect Stéphane Beel (http://www.stephanebeel.com), en gebouwd door bouwonderneming Denys, komt naar de voordracht “Renovatie en herbestemming: uitdagingen voor ingenieurs” door twee ingenieurs van Denys. De voordracht handelt vooral over funderingstechnische en mogelijke andere structurele problemen bij dit type van werven, zoals het AfricaMuseum (renovatie), maar ook de Handelsbeurs Antwerpen (herbestemming) en de Munstschouwburg (renovatie toneeltoren).  Daarna volgt een rondleiding door de nieuwbouw onder leiding van de voordrachtgevers.

Op tien jaar tijd is Denys uitgegroeid tot een multidisciplinaire groep gespecialiseerd in water, energie, mobiliteit, restauratie, bouwkunde en speciale technieken.

Denys is dan ook een veelgevraagde partner voor complexe bouwwerken en infrastructuurwerken, in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Meer info http://www.africamuseum.be/nl/discover/renovation  

Onze sponsor:

Als hoofdaannemer van het nieuwe AfricaMuseum heeft Denys nv aangeboden de sprekers voor de voordracht te leveren, en daarna de receptie aan onze leden aan te bieden. We laten ze daarom graag even aan het woord:

“Denys is uitgegroeid tot een internationale groep met meer dan 2500 medewerkers. Denys streeft naar organische groei, gefundeerd op drie pijlers: diversificatie, innovatie en export.

Innoveren doen we niet in één specialisme, maar als totaalbedrijf in meerdere disciplines: water, energie, mobiliteit, restauratie, bouwkunde, speciale technieken en andere gespecialiseerde bouwtechnieken. In elk van die complementaire vakgebieden vestigen we ons als nichespeler en ontpoppen we ons tot een wereldwijde referentie met hoge toegevoegde waarde. Gebundeld vormen al die disciplines een totaalbedrijf, de Denys Group, een veelgevraagde partner voor de meest complexe bouwprojecten en infrastructuurwerken.

Om die gediversifieerde groei maximaal ruimte te geven, zijn we gestaag gaan bouwen aan internationale expansie.

De wereld is ons werkterrein. We willen onze pionierskennis actief inzetten en ons zo breed mogelijk engageren. Door beloftevolle groei-economiën te ondersteunen met cruciale infrastructuurprojecten bijvoorbeeld. Of door mensen in de armste delen van de wereld te voorzien in hun basisbehoeften. Toch wil dat niet zeggen dat we zomaar elke opportuniteit najagen. Geen blinde expansiedrang, maar een stabiele en duurzame groei, diep geworteld in jaren van ervaring en technische competenties. De gedegen kwaliteitsaanpak die we zorgvuldig in onze thuismarkt hebben opgebouwd, blijft overzee ons handelsmerk. Een solide aanpak die we combineren met de wendbaarheid en de snelle besluitvorming die door ambitieuze groei-economiën wordt gevraagd. Die aanpak loont. Vandaag hebben we een stevige voet aan de grond in Europa, Noord-Afrika, Sub-Sahara-Afrika en het Midden-Oosten. We verkennen volop Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Canada.

Maar de grootste succesfactor achter onze groei is het enthousiasme en de creativiteit van onze medewerkers. Bij Denys houden we nu eenmaal van uitdagingen, het zit ingebakken in elk van ons. Vertel ons uw droom, en u krijgt een schare enthousiaste ingenieurs op uw hand. Bij ons geen ontmoedigende uitleg over technische beperkingen, budgetconsequenties en planningvraagstukken. If you can dream it, we can do it.

Voor meer info zie www.denys.com  en www.rijpvoordenys.com “

Programma

 

10:00  Opening van de museumdeuren
10:15  Start van de rondleidingen in het historische gedeelte (zie eerste foto hierboven), in groepen van 15. Laatste vertrek is voorzien om 10:45. Deze rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur.
10:30 Voordracht door ir. Walter Cromheeke, Afdelingshoofd Renovatie, Restauratie en Speciale Technieken, en ir. Yannick Stevens, Projectmanager, beiden van Denys nv.
Gevolgd door een geleid bezoek aan het nieuwe onthaalpaviljoen (zie tweede foto hierboven)

11:45
12:15

Einde van de rondleidingen, start van de receptie
12:20 Korte nieuwjaarstoespraken, voortzetting van de receptie
13:15 Einde van de receptie; mogelijkheid het museum verder te bezoeken op eigen kracht
13:30 Optioneel: Nieuwjaarslunch in restaurant Tembo in het onthaalpaviljoen, met prachtig zicht op het park
16:00 Einde van de lunch; mogelijkheid het museum verder te bezoeken op eigen kracht.

 

Extra informatie

Het maximum aantal deelnemers is beperkt voor de rondleidingen. Indien dit maximum overschreden wordt is het mogelijk om het museum op eigen kracht te bezoeken,  en eventueel wordt er een wachtlijst aangelegd.

No show fee: wie niet komt opdagen na zijn inschrijving zonder verwittigen (ten laatste op 09/01/2019!) wordt 30 € per persoon aangerekend.

Contact & info

dr.ir. Robrecht Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
dr.ir. Rit Elst
13/01/2019 Van: 10u00 tot 16u00
AfricaMuseum Tervuren Leuvensesteenweg 13 3080 Tervuren
Toegangsticket voor de hele dag, de rondleiding en receptie Gratis voor ie-net leden en hun gezin € 30,00 p.p. voor niet-leden. Lunch € 50,00 p.p. all-in € 25,00 p.p. voor kinderen