MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / 50 jaar Boeing 737
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

50 jaar Boeing 737

Tijdens deze avondlezing overlopen we de tijdslijn van de Boeing 737 en bekijken we vooral de evolutie van het vliegtuig, zowel op technologisch, economisch, ecologisch als commercieel vlak. Ook de aanloop naar de lancering van dit vliegtuig door Boeing in 1965, wordt overlopen aangezien hierin al belangrijke beslissingen voor de verdere toekomst van het vliegtuig genomen werden. Het zal tevens duidelijk worden dat vooral de derde en vierde generatie van het vliegtuig, resp. de ‘737 New Generation’ en de ‘737 MAX’, hebben bijgedragen tot dit succesverhaal van Boeing.

In een tweede deel bekijken we het operationeel, logistiek en het onderhoudsverhaal van dit vliegtuig en dit van uit een ‘vliegend’ perspectief. Hiervoor doen we een beroep op een spreker met uitgebreide praktische ervaring op de vier generaties van de Boeing 737.

 

Programma

Op donderdag 27 september 2018 om 19.00 uur nodigen Belgocontrol en de Expertgroep Lucht- en Ruimtevaart van ie-net u hartelijk uit op een avondlezing met als thema “50 jaar Boeing 737”, gebracht door Cpt. André Berger (TUI Airlines Belgium) en Paul Hopff (Belgocontrol).

Deze lezing, in het Nederlands, gaat door bij Belgocontrol in het auditorium van de controletoren van Brussels Airport, Tervuursesteenweg 303, 1821 Steenokkerzeel.

Klik hier voor het liggingsplan.

De lezing wordt gevolgd met een drankje, u aangeboden door Belgocontrol

De deelname is gratis, online aanmelden is verplicht vóór 19 september 2018..

Security

Bij inschrijving, duidelijk volgende gegevens opgeven:

  1. Naam
  2. Voornaam
  3. Bedrijf/werkgever (indien niet van toepassing dan vermeld u ‘privé’)

 

Sprekers

André Berger, heeft al een lange loopbaan in de luchtvaart achter de rug, waarin we hem achtereenvolgens zien als piloot en gezagvoerder bij Sabena en Sobelair, waar hij ook de positie van Training Manager opnam. Vanaf november 2003, en dit tot op heden, bekleedt hij de functie van Director of Flight Operations bij TUI Airlines Belgium. Deze luchtvaartmaatschappij heeft momenteel (zomer 2018) 27 Boeing 737 in haar vloot. Sedert juni 2015 is hij ook Head of Flight Operations Procedures van de TUI Group. De groep investeert in de luchtvaartsector met 100 bestellingen voor Boeing 737 MAX vliegtuigen om de vloot te verjongen en uit te breiden.

Paul Hopff, Senior CNS/ATM Expert bij Belgocontrol telt, naast een actieve belangstelling voor de luchtvaart, meer dan 30 jaar beroepservaring in de Belgische luchtvaart met verantwoordelijkheden binnen Flight Operations, Avionics Engineering, CNS/ATM en technische luchtvaartopleidingen, en heeft mede hierdoor een brede kijk op het luchtvaartgebeuren ontwikkeld. Paul is momenteel Voorzitter van de Expertgroep Lucht- en Ruimtevaart binnen de ingenieursvereniging ie-net.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
27/09/2018 Van: 19u00 tot 22u00
skeyes Tervuursesteenweg 303 1821 Steenokkerzeel