MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / China Light Zoo Antwerpen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
15/12/2018

China Light Zoo Antwerpen

Ook deze winter viert ZOO Antwerpen Chinees Nieuwjaar met het lichtfestival China Light ZOO. Je leert in de indrukwekkende lichtsculpturen het oude China kennen, met zijn mythische dieren, symboliek en legendes.
Dit alles wordt prachtig aangevuld met dromerige traditionele muziek en magische Chinese dansen. De ticketverkoop is gestart.

In november kleurt de ZOO een beetje blauw, naar het werktenue van de Chinese vaklui. De kunstenaars zijn dan ijverig in de weer om de verschillende onderdelen van de composities in elkaar te lassen en ze op de juiste plaats te zetten. Ze toveren de handgemaakte metalen constructies om tot lichtende beelden in drie dimensies. Een deel van de figuren wordt in Antwerpen zelf samengesteld, een ander deel is made in China en werd per schip naar Antwerpen vervoerd. De lichtkunstenaars komen uit Zigong in de provincie Sichuan. De stad is wereldberoemd om haar lichtfeest.

Met China Light ZOO wandel je voorbij een 4 meter hoge Boeddha. Liefde en oorlog weerspiegelen zich bij de strijders van het terracotta leger. Neem tenslotte een nachtelijke duik in de oceaan om de 15 meter grote walvis te ontmoeten, één van de pronkstukken van deze nieuwe editie.

De avondwandeling in deze magisch verlichte tuin krijgt bovendien een extra beleving want op vaste tijden geniet je op twee podia van traditionele dansen.

Verzamelen op Koningin Astridplein (hoek Zoo / Centraal Station)

Programma

  • 19:30 uur: Verzamelen op Koningin Astridplein (hoek Zoo / Centraal Station)
  • 20:00 uur: Start wandeling China Light Zoo
  • 21:30 uur: Einde

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
15/12/2018 Van: 19u30 tot 21u30
Zoo Antwerpen Koningin Astridplein 20-26 2018-2018 Antwerpen
€ 5,00 voor ie-net-leden / partner € 3,00 voor kinderen ie-net-leden € 13,00 voor niet-leden € 11,00 voor kinderen niet-leden