De inschrijving voor dit evenement is gesloten
13/09/2018

Bedrijfsbezoek Bioterra N.V. plant Genk

De milieulink wordt zeer sterk gemaakt met de milieubaggerwerken binnen onze Group. We zijn hierin een erg sterke speler en hebben veel impact op de markt. We hebben bijvoorbeeld momenteel een interessant milieubaggerwerk in de haven van Antwerpen waar we slib met TBT en VOCl’s weghalen om in Genk en Meerhout te verwerken.

TBT : Wat is tributyltin of TBT? Het behoort tot de groep van organotinverbindingen en wordt vandaag beschouwd ais één van de meest schadelijke bestrijdingsmiddelen die ooit in het milieu werden gebracht. TBT wordt echter niet alleen als biocide gebruikt. 70 % van de produktie wordt gebruikt in warmte-stabilisatoren voor PVC, in katalysatoren, enz.

VOCI’s : verontreiniging door vluchtige organochloorverbindingen (VOCI).

Via ons netwerk van watergebonden overslagplatforms, eigen vloot en gespecialiseerde verwerkingstechnieken kunnen we een significante rol spelen in de verwerking en logistiek van afval.

Bioterra N.V. maakt 100% deel uit van de familiale Group De Cloedt (Group DC), actief sinds 1875 en opererend via haar divisies:

  • Aggregates: breed gamma aan granulaten
  • Dredging: baggeractiviteiten gaande van ontginning op zee tot milieu baggerwerken
  • Environment: milieusaneringswerken, verwerking van gronden en minerale afvalstoffen
  • Logistics: eigen vloot van 21 schepen en baantransport

Group DC kan mede door haar uitgebreid netwerk van watergebonden productie- en overslagsites, hoge synergie tussen de divisies en opgedane knowhow een interessante partner vormen voor het beleveren van primaire/secundaire granulaten en milieusaneringswerken in de ruime zin van het woord!

 Group DC heeft filialen te België, Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Polen en Marokko.

 Verdere informatie: > www.groupdecloedt.be of > www.bioterra.be

Programma

  • 18.30 u: ontvangst
  • 18.45 u : inleiding over het bedrijf met nadien rondleiding
  • 21.15 u : nabespreking
  • 22.00 u : einde

Opmerking

De directie van Bioterra zal uw naam en bedrijfsnaam opvragen aan ie-net.
Zorg dat uw bedrijfsgegevens perfect in orde staan bij uw profiel bij het inloggen op onze website. Is uw bedrijf niet correct? Stuur dan onmiddellijk naam bedrijf en btw nr door naar chris.bonte@ie-net.be 
 

Routebeschrijving:

Verzamelplaats aan de ingang thv ZUIDBROEK. We zullen aan onze buur Machiels vragen of we de parking bij hem kunnen gebruiken (binnen rijden op ons terrein langs Zuidbroek en onmiddellijk rechts door kleine poort naar aangrenzend perceel), voldoende parking aanwezig.

> Download hier de routebeschrijving 

 

Contact & info

ir. Frans Moons
gepensioneerd
13/09/2018 Van: 18u30 tot 22u00
Bioterra N.V. Bilzerweg 15 (download links de routebeschrijving in .pdf) 3000 Genk
Grote kaart tonen
Gratis voor ie-net-leden / partner € 15,00 voor niet-leden