MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek Field Research Centre Uhasselt Ecotron Maasmechelen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Bezoek Field Research Centre Uhasselt Ecotron Maasmechelen

Dankzij de spiegelende wanden gaat de constructie helemaal op in de omgeving. De koepels lijken dus haast boven het landschap te zweven. Het ontwerp is van de hand van noAarchitecten, dat onder meer de gerenoveerde Oude Gevangenis van de UHasselt op zijn palmares heeft staan. 

De Ecotron vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de Universiteit Hasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit, natuurbeheer en –ontwikkeling.

In Europa is er enkel in het Franse Montpellier nog zo’n hoogtechnologische Ecotron.

De installatie laat toe om met meerdere onderzoeksgroepen, elk met hun eigen expertise, de effecten te bestuderen die klimaatverandering zal veroorzaken in de onder- en bovengrond. “We zullen daarbij speciale aandacht besteden aan ondergrondse effecten”, zegt prof. dr. Jaco Vangronsveld, directeur van het Centrum voor Milieukunde van de UHasselt. “Zo gaan we onderzoeken hoe en in welke mate de zogenaamde water- en nutriëntencyclus in de planten, bodem en bodemorganismen beïnvloed wordt door de langere en frequentere droogteperiodes. Die cycli worden namelijk niet enkel bepaald door fotosynthese, maar ook door de activiteit van bodemorganismen zoals schimmels, bacteriën, wormen en mijten.”

De deelnemers zullen een 3-tal dagen vooraf een routebeschrijving ontvangen.
> Klik hier en word lid van ie-net KVIV Facebook groep

 

Programma

  • 19.30 uur : ontvangst
  • 20.00 uur : presentatie en voorstelling van het FRC met historiek, ontstaan, onderzoekprojecten etc.
  • 21.00 uur : rondleiding met bezoek aan het Ecotron tot 22.00 u
  • 22.30 uur : afsluiten 

Ingenieur doch nog geen lid?

Word lid en krijg € 15,00 voor uzelf en partner terug gestort na bewijs van lidmaatschap en neem verder deel aan onze activiteiten.

Contact & info

ir. Hubert Boelens
17/05/2018 Van: 19u30 tot 22u30
Field Research Centre Uhasselt Maasmechelen Zetellaan 52 3630 Maasmechelen
Grote kaart tonen
Gratis voor ie-net leden / partner
Ingenieurs niet-leden : € 15,00 p/p (*)

(*) Ingenieur doch nog geen lid: word lid en krijg € 15,00 voor uzelf en partner terug gestort na bewijs van lidmaatschap en neem verder deel aan onze activiteiten.