MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek begraafplaats Laken
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
21/04/2018

Bezoek begraafplaats Laken

De begraafplaats van Laken in zijn huidige vorm gaat terug tot de tijd van Koning Leopold I wanneer de toenmalige koningin Louise-Marie de wens had uitgedrukt om in Laken begraven te worden en er daardoor een koninklijke crypte werd gebouwd. Dit gaf voor de adel en de hogere burgerij aanleiding om voortaan ook deze begraafplaats te verkiezen. 

Een rondleiding op deze begraafplaats neemt ongeveer 2 ½ uur in beslag en besteedt veel aandacht aan de funeraire cultuur tijdens de 2 jongste eeuwen. Er wordt weliswaar stilgestaan bij de bekende personaliteiten en monumenten, maar we bezoeken eveneens het atelier van het beeldhouwersgeslacht Salu, waar, naast kunsthistorische en architecturale stromingen, er ook aandacht is voor de aangewende materialen en technieken. 

Sinds enkele maanden zijn de befaamde grafgalerijen, na een grondige restauratie, ook voor het publiek opengesteld en bijgevolg zal deze plek ruimschoots belicht worden en wordt er dieper ingegaan op de restauiratie aspecten.

Na afloop is het middag en zien we om nog even na te praten en iets te nuttigen in een nabijgelegen brasserie.

Enkele dagen vooraf ontvangt U nog een schrijven met laatste instructies.
Gelieve ook aan te geven of U eventueel interesse hebt om nadien samen een middagmaal te nemen. Meer details worden dan later hierover meegedeeld.

Contact & info

ir. Fred Ceusters
21/04/2018 Van: 10u00 tot 12u30
Begraafplaats van Laken Onze-Lieve-Vrouwvoorplein 16 (verzamelen links vooraan de Kerk van Laken) 1020 Laken
Grote kaart tonen
€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden en gezinsleden € 30,00 p.p. voor niet-leden