Mario Genetello - omdenker bij Recticel te Wetteren

Het ei van Genetello

In het huidige economische klimaat is het belangrijker dan ooit tevoren om ‘out of the box’ te denken. Bedrijven en hun ingenieurs die de vaste patronen doorbreken, maken meer kans om klantgericht en winstgevend te zijn. We noemen hen ‘omdenkers’. Ilya vond zo iemand bij Recticel in Wetteren. Zijn naam is Mario Genetello.

Als laborant chemie doorliep hij geduldig alle afdelingen van het R&Dcentrum, om er uiteindelijk – in de rol van ontwikkelingsingenieur – te doen waar hij het best in is: voor en met klanten nieuwe producten en technologieën omzetten in marktklare oplossingen. Ook voor de taak van intern creativiteitsdocent is hij de juiste man op de juiste plaats.

Heb je de nieuwste aanwinst in ons assortiment al gezien”, vraagt Mario Genetello. Hij haalt een ei uit PUschuim tevoorschijn, gooit het in een bak warm water en onder mijn ogen verandert de ovale vorm, hocus pocus, in een badeend. Pretoogjes als hij mijn verwarring merkt. Recticel is toch bekend als fabrikant van polyurethaanproducten voor de isolatie-, auto-, bedding- en industriële markt? Heeft dit bedrijf zijn scheikundig talent ingezet om een nieuwe lijn vernuftig  speelgoed te bedenken? “Dit is een demo voor ons nieuwe vormgeheugenschuim”, zet de ontwikkelingsingenieur applicatietechnologie mij op het juiste spoor. “Vanuit het besef van zijn unieke eigenschappen duwen we dit intelligente  materiaal, door mijn collega’s ontwikkeld als generiek en breed toepasbaar ‘bouwblok’, de markt in. Het is de eerste keer dat ons R&D-centrum op deze manier werkt, vanuit een technology push en dus niet vraaggestuurd. Het behoort tot mijn taken om klanten en potentiële klanten de mogelijkheden en het werkingsprincipe van het materiaal uit te leggen, hen te laten begrijpen, ervaren zelfs, hoe dit product hun probleem kan oplossen. Met een goed gekozen en tot de verbeelding  sprekende ‘eye-catcher’ is dat een stuk eenvoudiger. Vervolgens ga ik desgewenst aan de slag om het materiaal om te zetten in een toepassing- op-maat.”

Klik hieronder voor het volledige artikel: 
Het ei van Genetello
Verschenen in: 
ILYA nummer 1

© IE-NET 2016