De ingenieur achter de gouden medaille van rolstoelatlete Marieke Vervoort

Marieke Vervoort

Hoe ouderwets innovatief wordt

Heel België was trots op Marieke Vervoort, toen de atlete op de jongste Paralympics in Londen goud haalde op de 100 meter en zilver op de 200 meter sprint. ILYA ging op zoek naar de ingenieur achter haar wheeler. We troffen met Dan Chambers een man met een aparte, pragmatische visie op innovatie.

“Ik keek mijn ogen uit toen ik in december 2010 met mijn oude rolstoel deel nam aan de marathon van Lanzarote”, zegt Marieke Vervoort. “Vol bewondering was ik voor de pareltjes waarmee andere atleten aan de start kwamen. Aan de Spaanse atleet Rafa Botello vroeg ik waar hij zijn prachtige wheeler had gehaald. Hij bracht me in contact met Draft Wheelchairs, een kleine Britse firma.”

En dus reisde Marieke Vervoort wat later naar Godmanchester in het Engelse graafschap Cambridgeshire , uitvalsbasis van het bedrijf dat gerund wordt door ingenieur Dan Chambers en Barry Norman, die zelf een verleden in rolstoelracen en –basket heeft. “Eerst moest ik in mijn oude rolstoel plaatsnemen voor metingen”, vertelt Marieke. “Intussen polste Dan naar mijn wensen. De kernvraag was: welke houding verkoos ik?

Klik hieronder voor het volledige artikel: 
Hoe ouderwets innovatief wordt
Verschenen in: 
ILYA nummer 4

© IE-NET 2016