Zoekresultaten

Idee uit de gamingwereld met succes toegepast in de maakindustrie

In 2016 lanceerde Arkite nv de human interface mate of kortweg HIM. Het idee vindt zijn oorsprong in de gamingindustrie en wordt nu succesvol ingezet bij de maakindustrie. HIM is een soort van ‘virtuele engelbewaarder’ die de operator ondersteunt door mee over zijn schouder het productieproces te volgen.

Dashboards ondersteunen organisatiewijziging van bij de start

Met de regelmaat van de klok komt Industrie 4.0 aan bod in zowel vakbladen als de populaire pers. Meestal gaat het daarbij over de technologie. Maar studies tonen aan dat het organisatorische aspect minstens evenveel aandacht zal vragen.

Duracell op weg naar fabriek van de toekomst

Duracell in Aarschot telt 450 werknemers en wil in 2020 geboekstaafd staan als een ‘Industrie 4.0-factory’. De eerste stappen in dat proces zijn inmiddels gezet. Het bedrijf liet zich bij de omvorming begeleiden door Devoteam en Ometa en slaat op de werkvloer resoluut de weg van de digitalisering in.

Reis ie-net KVIV Senioren Baskenland

Lees hier het volledige verslag van de reis en doorblader het fotoalbum

Strategisch plan 2017 - 2022

Lees hier het volledige rapport 

Wordt kernfusie de energie van morgen?

Het energievraagstuk is van alle tijden en we zijn nog altijd zoekende naar dat ene eurekamoment waarop we de ideale energie vinden: veilig, hernieuwbaar, constant, onuitputtelijk en zonder negatieve impact op onze planeet of onze grondstoffen.

UGent verhoogt zaadopbrengst mais

PLA1. Zo heet het gen dat professor Dirk Inzé en doctor Hilde Nelissen, VIBonderzoekers van de UGent, onlangs ontdekten. Uit veldproeven de voorbije twee jaar in zowel eigen land als de Verenigde Staten is gebleken dat het pas ontdekte gen de zaadopbrengst en de plantengroei bij mais met 10 tot 15% kan verhogen.

Pik je binnenkort een festival mee?

Bekijk dan zeker ook even het ingenieuze podium. De kans is groot dat dit door podiumbouwer Stageco is opgezet.  Burgerlijk ingenieur Tom Bilsen, directeur ‘operations’ bij Stageco vertelt er alles over in het juninummer van ILYA.

Duurzaam Tomorrowland

In de tweede helft van juli is het weer zo ver: dan trekken twee weekends op rij 180.000 fans van elektronische muziek naar het provinciaal domein De Schorre in Boom voor de nieuwste editie van het festival Tomorrowland. Tijdens die weekends bevolken zo’n 38.000 festivalgangers het tijdelijke DreamVille.

Mobiliteitsdebat: de verkeersknoop ontward

Op maandag 27 maart vond in het Ingenieurshuis het tweede grote debat plaats. Na het energiedebat was het tijd voor een ander heikel punt waarmee we vandaag dagelijks worden geconfronteerd: onze mobiliteit. Of beter: de immobiliteit waar we elke dag mee te maken krijgen. Brussel en Antwerpen staan immers niet zonder reden te blinken op plaatsen één en drie van Europa’s meest filegevoelige steden.

Pagina's

© IE-NET 2016