Zoekresultaten

Reis ie-net KVIV Senioren Baskenland

Lees hier het volledige verslag van de reis en doorblader het fotoalbum

Strategisch plan 2017 - 2022

Lees hier het volledige rapport 

Wordt kernfusie de energie van morgen?

Het energievraagstuk is van alle tijden en we zijn nog altijd zoekende naar dat ene eurekamoment waarop we de ideale energie vinden: veilig, hernieuwbaar, constant, onuitputtelijk en zonder negatieve impact op onze planeet of onze grondstoffen.

UGent verhoogt zaadopbrengst mais

PLA1. Zo heet het gen dat professor Dirk Inzé en doctor Hilde Nelissen, VIBonderzoekers van de UGent, onlangs ontdekten. Uit veldproeven de voorbije twee jaar in zowel eigen land als de Verenigde Staten is gebleken dat het pas ontdekte gen de zaadopbrengst en de plantengroei bij mais met 10 tot 15% kan verhogen.

Pik je binnenkort een festival mee?

Bekijk dan zeker ook even het ingenieuze podium. De kans is groot dat dit door podiumbouwer Stageco is opgezet.  Burgerlijk ingenieur Tom Bilsen, directeur ‘operations’ bij Stageco vertelt er alles over in het juninummer van ILYA.

Duurzaam Tomorrowland

In de tweede helft van juli is het weer zo ver: dan trekken twee weekends op rij 180.000 fans van elektronische muziek naar het provinciaal domein De Schorre in Boom voor de nieuwste editie van het festival Tomorrowland. Tijdens die weekends bevolken zo’n 38.000 festivalgangers het tijdelijke DreamVille.

Mobiliteitsdebat: de verkeersknoop ontward

Op maandag 27 maart vond in het Ingenieurshuis het tweede grote debat plaats. Na het energiedebat was het tijd voor een ander heikel punt waarmee we vandaag dagelijks worden geconfronteerd: onze mobiliteit. Of beter: de immobiliteit waar we elke dag mee te maken krijgen. Brussel en Antwerpen staan immers niet zonder reden te blinken op plaatsen één en drie van Europa’s meest filegevoelige steden.

Nationaal register gerechtsdeskundigen brengt orde in de chaos

Met de oprichting van een nationaal register gerechtsdeskundigen voor beëdigd vertalers, tolken en vertalers-tolken en voor gerechtsdeskundigen operationaliseert minister van Justitie, Koen Geens, de wet van 10 april 2014. Het register garandeert voortaan de professionele vaardigheden en de juridische kennis van de vertalers, tolken en gerechtsdeskundigen en maakt transparant wie inzetbaar is.

Homelab Ugent

In het Technologiepark in Zwijnaarde bouwen imec en UGent vandaag een huis. Niets speciaals, zou je denken. Ware het niet dat het huis in aanbouw een IoT Homelab is: een testplatform waar onder meer allerhande slimme toestellen en sensoren tegen het licht worden gehouden om na te gaan hoe ze interageren met elkaar en met andere apparaten.

EnergyVille

De huizen waarin we morgen wonen, zullen bij uitstek ‘slim’ zijn. Energie-efficiëntie, flexibiliteit en hernieuwbare energie zijn daarbij sleutelbegrippen. Het ‘internet of things’ leidt ons naar die futuristische energiemanagementsystemen en EnergyVille in Genk test die systemen uit. EnergyVille beschikt over verschillende laboratoria, maar in het kader van ‘slim wonen’ trok vooral het Home Lab onze aandacht.

Pagina's

© IE-NET 2016