MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Allergenen Management op de werkvloer
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Allergenen Management op de werkvloer

     EARLY BIRD KORTING tot en met 31 maart 2023: schrijf tijdig in!

 

 

20% van de FOOD-RECALLS in de Benelux zijn gelinkt aan allergenen-issues als occasionele kruisbesmetting, incorrecte etikettering, onopzettelijke procedurefouten, warrige interpretatie van richtlijnen, verborgen allergenen, misverstanden en zo meer. De gevolgen kunnen desastreus zijn voor de consument, producent en het tast het vertrouwen aan van de consument in de voedingsindustrie. Ook de economische gevolgen voor de producent zijn vaak niet te overzien.

Door een open en interactief debat met een vijftal stakeholders uit de industrie, universiteiten en overheid kan er wellicht een aanzet gevonden worden tot een modus vivendi of compromis die het werken en omgaan met allergenen in complexe productielocaties mogelijk maakt. Als deelnemer kan u actief participeren en eventuele grieven en ideeën naar voor brengen.

Wegens het interactief karakter van dit event is het aantal deelnemers beperkt tot 60.

Programma

• 16:25 VOORSTELLING IE-NET FOOD COMMUNITY
Prof. dr. ir Peter Ragaert, UGent, voorzitter ie-net Food Community

• 16:30 WAT ZIJN ALLERGENEN: KADER en DUIDING
Prof. dr. Ir. Bruno De Meulenaer, UGent

• 16:45 ALLERGENEN MANAGEMENT bij Mulder Natural Foods
Ir. Wim Houf, CEO Mulder Natural Foods

• 17:00 INTERACTIEF PANELDEBAT

PANEL

 

 

 

 

Wim Houf
CEO Mulder Natural Foods

 

Eveline Notebaert
CEO Q-Support

 

Nathalie De Zutter
Expert hygiëne en autocontrole, FAVV

 

Barbara Kerkaert
R&D manager INEX

MODERATOR

 

 

 

 

Bruno De Meulenaer
Professor UGent
dep.
Food Technology, Safety and Health

 

 

• 18:00 Netwerking en Face2Face babbel, receptie

• 19:00 Einde

 

Contact & info

Dirk De Wilde
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
18/04/2023 Van: 16u30 tot 18u00
Huis van de Voeding Spanjestraat 141 8800 Roeselare

EARLY BIRD T/M 31 MAART 2023
€ 100 voor niet-leden
€ 70 voor individuele leden ie-net (factuur op privé-adres)
€ 70 voor ie-net bedrijfspartners
€ 50 voor individuele leden
< 30j & > 65j (factuur op privé-adres)


VANAF 1 APRIL 2023
€ 120 voor niet-leden
€ 84 voor individuele leden ie-net (factuur op privé-adres)
€ 84 voor ie-net bedrijfspartners
€ 60 voor individuele leden
< 30j & > 65j (factuur op privé-adres)

Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !
Enkel voor bedragen vanaf € 100.


Erkenningsnummer DV.O217461
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier

1,5 opleidingsuren
thema: innovatie

Subsidie ALIMENTO

Valt uw bedrijf onder
Paritair Comité 118 of 220
dan kan u bijkomend genieten van een tussenkomst van € 70 per persoon (max. 3 per bedrijf) toegekend door Alimento.
U kan dit aanduiden op het inschrijfformulier.